Inelul masonic

Inel masonic

Purtarea unui inel masonic nu reprezinta doar un mod de a arata ca esti mason; este un mod de a-ti aduce aminte tie insuti de obligatiile tale.

Inelul masonic este menit sa ateste statutul de membru al fratiei. modelul pe care il afiseaza inelul le spune celorlalti care este rangul purtatorului in cadrul lojei sale. Nu exista un mod "oficial" de a purta inelul, dar multi prefera sa il poarte cu picioarele compasului indreptate spre exterior, in semn de sigiliu de autenticitate. Masonii casatoriti il poarta de regula pe al treilea deget al miinii drepte, opus verighetei.

Masonii sint loiali lor si obligatiilor fratiei iar legaturile dintre ei se intind de multe ori fara sa tina cont de granite geografice sau culturale. Purtarea unui inel masonic poate "alerta" masoni de oriunde, facindu-le cunoscuta apartenenta ta la fratie. Acest lucru iti poate deschide usi si te poate ajuta in moduri la care un strain nu se poate astepta.

Exista si oameni care poarta un inel masonic mostenit, in semn de respect la adresa unui inaintas mason. Trebuie stiut insa ca masonii privesc foarte serios legaturile de fratie; purtarea unui inel in semn de respect pentru un membru de familie mason si disparut e privit cu intelegere, insa purtarea unui astfel de inel de catre cineva fara nici o legatura cu masoneria e posibil sa genereze reactii de respingere.

Demn de retinut este si faptul ca prezenta a mai mult de un inel masonic asupra unui membru este un lucru nepotrivit.